Scheme dubioase cu terenuri la primăria Bobeica, Hânceşti

03/04/2015

NGO Always together cu sediul Hincesti com. Bobeica, vine cu solicitarea in adresa Dvs. de a examina situatia din com. Bobeica si anume: Un anume SRL Mirconcord din Bobeica (care este in relatii f. bune cu primarul de Bobeica, Lilian Musteata,) a procurat un lot de pamint de la primarie (fara ca consilierii sa cunoasca despre vinderea acestuia,)si un depozit fost (himsklad) de la alta persoana, fapt care se construieste deja un depozit de producerea fortanului. Pamintul a carui se construieste depozitul nu a fost evacuat (intrucit acesta este foarte radiat si daunator pentru sanatate), avem si sesizarea medicului din sat ca sunt deja 3 persoane bolnave de cancer care traiesc prin apropiere. Proprietarii in loc sa evacuieze pamintul radiat, l-a nivelat, astfel ajungind putin si pe loturile oamenilor din apropiere. Conform situatiei legale stim ca pamintul dat trebuie evacuat si nu nivelat. Insa mai periculos urmeaza a fi potentialii lucratori care se vor angaja si vor lucra acolo.

In context, venim cu marea rugaminte sa sesizati acest caz si daca va fi nevoie sa-l redirectionat catre organele competente pentru a impune legea sa functioneze pentru toti.

Va multumim.

In speranta solutionarii acestui caz.

Cu respect, Stela Bucur

Presedinta , NGO Always together

Notă: sesizarea nu reprezintă un material jurnalistic. Centrul de Investigații Jurnalistice nu este autorul sesizării. Informația reprezintă doar opinia autorului sesizării. În caz de dezacord, persoana vizată este în drept să vină cu o reacție, iar instituția noastră o va publica pe acceași platformă și o va trata în condiții egale.

Alte sesizări pentru Primăria Bobeica

03/04/2015

Comentarii