Se jonglează cu legea și cu probele ca să ne lase fără apartament

Tatiana G.
18/06/2024

Suntem obosiți și disperați de a bate la ușa justiției și a spera să se facă dreptate în cazul nostru! Ne-am pomenit, în anul 2020, cu un executor judecătoresc la ușă, de la care am aflat că suntem acționați în judecată și trebuie să achităm despăgubiri de zeci de mii de lei. Noi nu am știut de vreun proces și nu am primit vreo citație, dar atunci am aflat că vecinii de jos pretind că noi le-am inundat încăperile cu doi ani în urmă și acum trebuie să le achităm pentru paguba cauzată o sumă enormă.

Locuim în apartament de 20 de ani și nu am avut niciodată vreo problemă cu țevile sau robinetele. În 2014 am făcut reparație capitală și am înlocuit toate țevile, dar fără a interveni în planul apartamentului. În 2018, am fost vizitați de lăcătușul de la ÎMGFL care a spus că vecinii de jos se plâng că ar fi inundați, dar el nu a depistat vreo scurgere la noi și nici nu am fost informați ulterior că ar fi careva probleme, nu am semnat vreun proces-verbal sau vreun act. Mai târziu a fost și polițistul de sector la noi în apartament, în baza plângerii depuse de vecinul de jos și a fost întocmit un proces verbal că la noi nu sunt țevi sparte în apartament și totul este uscat. Consider că  mai trebuie să adăugați că nici de expertiza care s-a făcut de expertul juridic nu am fost înștiințați.

Iar peste doi ani, aflăm că procesul de judecată decurge și noi avem de plătit despăgubiri. Din dosar am aflat atunci că, concomitent cu noi, a fost acționat în judecată și vecinul de alături, pentru aceleași probleme invocate. Totodată, în perioada în care ar fi avut loc scurgerea la etajul 1, chiar ei făceau reparație în apartament. Mai bine zis, au făcut o replanificare – au demolat pereți, au schimbat țevi și în loc de apartament au deschis un oficiu. Ei nici azi nu au actele și aprobările necesare pentru lucrările și modificările executate. Și tot din dosar am aflat că în dosar a fost prezentată o probă falsă – un act despre care noi nu am cunoscut și care nu a fost semnat de noi. În dosar există o încheiere a unui expert, despre care, la fel, nu am fost înștiințați și care nu a fost semnată de noi. Într-un mod foarte convenabil, nu am aflat de proces foarte mult timp, până despăgubirea cerută de la noi a mai crescut din cauza penalităților.

Din toamna anului 2023 așteptăm un răspuns de la Curtea de Apel, în speranța că se vor verifica probele și se va face lumină, dar suntem la limita răbdării și a speranței. Cum este posibil să locuiești în apartamentul tău, să nu cauzezi vreun deranj și să te pomenești într-o zi cu o penalitate de zeci de mii de lei.

Notă: sesizarea nu reprezintă un material jurnalistic. Centrul de Investigații Jurnalistice nu este autorul sesizării. Informația reprezintă doar opinia autorului sesizării. În caz de dezacord, persoana vizată este în drept să vină cu o reacție, iar instituția noastră o va publica pe acceași platformă și o va trata în condiții egale.

Alte sesizări pentru

Tatiana G.
18/06/2024

Comentarii