A doua Bucea!? La Izium a fost descoperită o groapă comună cu peste 400 de cadavre

Anticoruptie.md
16/09/2022
Sursa: unian.ua

Într-o pădure din proximitatea orașului Izium, regiunea Harkov, care a fost eliberat de apărătorii ucraineni, a fost depistată o groapă comună în care au fost îngropate peste 400 de cadavre. Detalii despre sinistra descoperire au fost oferite de consilierul ministrului ucrainean de Interne, Anton Gerașcenko.

„Fiecare cadavru va trebui exhumat, exact cum s-a întâmplat la Bucea. Avem, din păcate, o astfel de experiență tragică negativă și vom stabili circumstanțele morții fiecăruia dintre cei peste 400 de oameni îngropați în cimitirul de lângă Izium”, a spus Gerașcenko.

Oficialul a mai menționat că numărul total al persoanelor ucise în Izium ar putea ajunge la o mie.

„Este de peste două ori mai mult decât la Bucea. Desiigur, vom verifica totul”, a adăugat  Gerașcenko.

Și președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a făcut o legătură între Bucea și Izium și a declarant că Rusia „lasă moarte peste tot”.

„Vrem ca lumea să știe ce se întâmplă cu adevărat și la ce a dus ocupația rusă. Bucea, Mariupol, acum, din păcate, Izium… Rusia lasă moarte peste tot. Și ar trebui să fie trași la răspundere pentru asta”, a declarat Zelenski.

Anticoruptie.md
16/09/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii