A fost semnat Memorandumul pentru inițierea procedurii de vânzare a terenului fostului stadion republican

Crina Dumitriu
28/04/2022

Statele Unite și Republica Moldova au semnat joi un Memorandum de Înțelegere pentru a iniția procedura de vânzare a terenului fostului stadion republican. Documentul, semnat de Ambasadorul SUA în Moldova Kent Logsdon și directorul Agenției Proprietății Publice Eugen Cozonac, va permite inițierea procesului de vânzare a terenului pentru construcția noului sediu al Ambasadei SUA la Chișinău și a infrastructurii adiționale.   

Noul complex al Ambasadei SUA va cuprinde un parc public, va include porțile emblematice ale stadionului și construcția unui campus diplomatic de talie mondială ce va demonstra puterea și rezistența parteneriatului dintre cele două țări. 

„Mulțumesc Guvernului și poporului Republicii Moldova pentru că au respectat un angajament făcut prima dată în 2015 ca să ne permită achiziția unui teren pentru construcția noii noastre ambasade. Mă aștept ca Statele Unite să continue să fie un partener puternic – și ca noua ambasadă să fie un vecin bun pentru chișinăuieni – pentru anii ce urmează.”, a spus Ambasadorul SUA la Chișinău, Kent Logsdon. 

Crina Dumitriu
28/04/2022Follow us on Telegram

Comentarii