„A ignorat toate normele de drept”. Octavian Țîcu solicită ANI revocarea lui Vladimir Țurcan de la Curtea Constituțională

Ilie Gulca
06/05/2021

Deputatul neafiliat Octavian Țîcu a anunțat, joi, că a solicitat Autorității Naționale de Integritate (ANI) ridicarea imunității și demiterea judecătorului Curții Constituționale Vladimir Țurcan. Motivul invocat de către parlamentat este faptul că Țurcan mai figurează ca președinte al partidului politic „Moldova Unită – Единая Молдова”.

Într-o postare pe Facebook, Octavian Țîcu susține că judecătorul Țurcan „a ignorat toate normele de drept și trebuie să fie tras la răspundere”: „Cerem demisia judecătorului Vladimir Țurcanu de la Curtea Constituțională. Judecătorului Țurcan trebuie să îi fie ridicată imunitatea și să fie demis. Într-un stat de drept este inadmisibilă situația ca un judecător la Curtea Constituțională să fie și președinte a unui partid politic.”

„Cerem Autorității Naționale de Integritate să examineze în regim prioritar această sesizare și să constate incompatibilitatea acestor funcții.”

Funcţia de judecător al Curţii Constituţionale este incompatibilă cu oricare altă funcție publică sau privată retribuită, cu excepţia activităţii didactice şi ştiințifice.

Ilie Gulca
06/05/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii