„A repetat un șir de falsuri”. Grupul de companii „Horus” reacționează la acuzațiile președintelui Platformei DA, Dinu Plîngău

Ilie Gulca
12/05/2022
Directorul Grupului de Companii „Horus”, Valentin Balan. Foto: tribuna.md

Grupul de companii „Horus” susține că toate licitațiile privind modernizarea blocurilor 2 și 3 ale Termoelectrica SA au fost efectuate în conformitate cu legea după ce președintele Platformei DA, Dinu Plîngău, a solicitat demisia ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, pentru pretinse fraude în cadrul mai multor licitații pentru reparațiile la Termoelectrica.

„Referitor la ultima licitație privind modernizarea a două blocuri la Termoelectrica SA, avem un răspuns în scris și de la Banca Mondială, în care se subliniază caracterul legal al acesteia”, se menționează într-o declarație a acestui grup de companii.

Cât privește intenția anunțată a conducerii statului privind posibila reziliere a contractului de modernizare a două blocuri ale Termoelectrica SA, semnat cu Horus și partenerul nostru în consorțiu Power Machines, adaugă firma, aceasta poartă un caracter exclusiv politic.

„Despre acest fapt a anunțat și președintele țării, Maia Sandu, precum și Agenția Proprietății Publice. Precizăm că până acum nu avem nicio notificare oficială privind decizia de reziliere a contractului semnat acum o lună”, susține Grupul de companii “Horus”.

Totodată, grupul de companii îl acuză pe președintele Platformei DA că „a repetat un șir de falsuri promovate anterior în spațiul public de către un coleg de-al său de partid intrat întro pauză de tăcere imediat ce a primit prima solicitare prelabilă de chemare în judecată pentru a răspunde pentru minciunile lansate în adresa grupului de companii Horus”.

Președintele Platformei DA, Dinu Plîngău, a solicitat joi demisia ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, pentru pretinse fraude admise în cadrul mai multor licitații, inclusiv pentru reparațiile la Termoelectrica.

„Ministrul Spînu trebuie să-și depună demisia [...] pentru modul în care s-au finalizat licitațiile trucate. Activitatea ministrului trebuie supusă unei anchete penale în legătură cu ceea ce s-a întâmplat cu contractul pentru gazele naturale; licitația rețelelor electrice Vulcănești-Chișinău; licitația și semnarea contractului pentru reconstrucțiile de la Termoelectrica și Silovîe Mașini”, a detaliat Dinu Plîngău pe pagina sa de Facebook.

Ilie Gulca
12/05/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii