Al cincilea deputat se retrage din grupul parlamentar Pro Moldova

Mariana Colun
30/10/2020
Corneliu Padnevici

Fracțiunea Pro Moldova mai pierde un deputat. Corneliu Padnevici a declarat vineri că pleacă din formațiunea condusă de Andrian Candu. Anunțul vine la o săptămână după ce Sergiu SîrbuGrigore RepeșciucEleonora Graur și Ruxanda Glavan au anunțat că părăsesc partidul. La fel ca și colegii săi, Padnevici a precizat că rămâne neafiliat.

„De astăzi mă retrag din grupul parlamentar PRO MOLDOVA și îmi voi continua activitatea în calitate de deputat neafiliat. Deși am fost printre fondatorii Partidului Pro Moldova și am muncit mult la afirmarea acestuia în calitate de forță politică alternativă, acum simt că nu mai pot contribui cu nimic la dezvoltarea acestui proiect politic. Nu renunț însă la convingerile și ideile pe care le-am promovat permanent și mă voi concentra pe realizarea proiectelor pentru oameni și pentru comunități, în primul rând din circumscripția Drochia-Dondușeni-Soroca”, se arată în mesajul lui Corneliu Padnevici.

Corneliu Padnevici se numără printre cei șase deputați din fracțiunea Partidului Democrat care au anunțat în februarie curent că părăsesc formațiunea politică și formează o nouă fracțiune parlamentară. Corneliu Padnevici a fost anterior președintele Organizației Teritoriale Drochia a PDM. Până în 2015, când a acces în Parlament, a fost administrator al firmei ÎCS Codru SRL, care administra hotelul cu acelaşi nume din centrul Chişinăului, despre care presa a scris că i-ar aparține lui Vlad Plahotniuc. Despre afacerile imobiliare și proiectele de legi controversate semnate de Padnevici, citiți într-un amplu articol realizat de reporterii Centrului de Investigații Jurnalistice.

Mariana Colun
30/10/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii