Ana Revenco: „Au fost tentative de a mă șantaja cu filmări ascunse legate de viața mea privată”

Cornelia Cozonac
10/02/2021
Emisiunea „Bună Seara”

Candidata la funcția de ministru al Internelor, Ana Revenco, combate câteva falsuri, cu care ar opera anumite medii de informare, despre care scrie pe pagina sa de Facebook că au fost utilizate cu scopul de a o santaja în timpul când a deținut funcții importante în structurile de stat responsabile de lupta contra traficului de persoane. „Au fost și tentativele subtile de a mă șantaja cu filmări ascunse legate de viața mea privată. Metode din manualele kaghebiste din timpul războiului rece. Nu le-a mers cu șantajul atunci”, scrie Ana Revenco.  

„Aflarea mea în funcția de Consilieră a Președintei Maia Sandu în domeniul apărării și securității naționale a deranjat multe persoane din sistem. Chiar dacă publicul general cunoaște puțin din activitatea mea în cadrul Centrului de Reforme al MAI și ca Șef al Centrului de combatere a traficului de persoane, cei cu scheme din MAI și din domeniul comerțului de suflete știu foarte bine că nu accept înțelegeri și nu negociez Codul Penal cu criminalii.

Încă din acele timpuri e invenția prostească cum că aș fi verișoară cu Dorin Recean, pe atunci ministru. E fals. Văd că minciuna aceasta e preluată și în zilele de azi de jurnaliști, fără ca măcar unul să mă sune să mă întrebe.

Tot din acele vremuri e tirajată de „prieteni” minciuna cu un accident rutier pe care l-aș fi provocat - iarăși un fals ordinar care revine în spațiul public, prin canale obscure.

Cei care umblă prin oraș cu acele imagini demult caută să le vândă. După înaintarea mea la funcția de Ministru de Interne în Guvernul Gavrilița, se pare că a fost găsit și cumpărător generos. Felicitări. Dați-i înainte cu mârlănia. Oamenii văd și înțeleg foarte bine cine și ce face.

Activarea provocatorilor mă încurajează și îmi confirmă - am luat decizia corectă când am acceptat oferta Maiei Sandu de a o ajuta în domeniul securității statului. Deranjez, deci lucrez în interesul cetățenilor”, a mai scris Ala Revenco.

Ana Revenco și-a luat licența în relații economice internaționale, după care a făcut un masterat în administrarea organizațiilor non-profit. Ana Revenco este directorul executiv al organizației „La Strada”, iar anterior a condus Centrul pentru combaterea traficului de persoane, subordonat Ministerului Afacerilor Interne. Recent, a fost numită în funcția de consilier prezidențial în domeniul apărării și securității naționale, secretar al Consiliului Suprem de Securitate.

Candidata desemnată de președinta Maia Sandu la funcția de prim-ministru, Natalia Gavriliţa, a depus luni în Parlament programul de activitate și lista de miniștri. Parlamentul urmează să-i dea sau nu vot de încredere în cursul săptămânii curente. CV-urile candidaților la funcția de miniștri le puteți găsi  aici. 

Cornelia Cozonac
10/02/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii