Andrei Năstase, despre moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu: „Păstrând acest guvern la putere, riscăm să ajungem într-o izolare internațională fără precedent”

Anticoruptie.md
20/07/2020
Foto: captură Facebook.com

Președintele Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a făcut luni dimineața un apel către deputați, în care i-a îndemnat să voteze, la ședința Parlamentului, moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu. Liderul PPDA a subliniat că demiterea Executivului nu este un moft al partidului pe care îl reprezintă, ci o urgență națională.

„Republica Moldova se confruntă astăzi cu probleme atât de grave, încât dacă pierdem șansa demiterii acestei catastrofe de guvern, și a instalării unui guvern responsabil, criza va degenera într-un fenomen ireversibil și nu ne va rămâne decât să constatăm, neputincioși, dezastrul. Mai avem însă o șansă de prezervare și primul pas spre a o fortifica este votarea în legislativ a Moțiunii de Cenzură împotriva guvernului Chicu pentru a-l demite cât mai urgent.

Demiterea guvernului Chicu nu este un moft al Platformei DA, este o urgență națională. Demiterea acestui guvern în egală măsură este imperioasă pentru toți cetățenii acestei țări, pentru că din cauza inconsecvenței, incapacității și a iresponsabilității acestui guvern suferim cu toții. Fie că suntem simpatizanți ai Platformei DA, ai PD, ai PAS sau ai socialiștilor. Acest guvern a recurs la declararea stării de urgență din interes exclusiv personal – pentru a înlătura controlul parlamentar asupra activității executivului. Starea de urgență nu a fost decât o farsă penibilă pentru ca nimeni și nimic să nu-l împiedice pe Dodon să utilizeze resursele bugetare naționale în așa fel încât să obțină cu ușurință al doilea mandat prezidențial.

Erorile acestui guvern-catastrofă sunt de ordinul zecilor și sutelor, dar cele mai grave se referă la gestiunea dezonorantă a crizei epidemiologice care ne-a propulsat pe primele locuri la capitolul decese la mia de locuitori în ceea ce privește numărul de cadre medicale infectate din Europa. Păstrând acest guvern la putere, riscăm să ajungem într-o izolare internațională fără precedent, iar aceasta în perspectiva sumbră a unui colaps economic total și global, amputează dramatic orice aspirație de a avea un viitor aici, acasă.

Doamnelor și domnilor parlamentari, vă rog să acordați maximă atenție exercițiului democratic care va avea loc în zilele care urmează. Vă rog să vă faceți datoria față de poporul nostru, față de oamenii care v-au ales ca să le reprezentați, cu demnitate și caracter, interesele”, a declarat, în apelul său, Andrei Năstase.
 

Amintim că deputații din Platforma DA au semnat, la 14 iulie, o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Chicu, pe care îl acuză de gestionare proastă a crizei de coronavirus, a economiei și a relației cu Uniunea Europeană. La 16 iulie moțiunea de cenzură, semnată de fracțiunea PPDA, PAS și de Octavian Țîcu a fost înaintată în plenul Parlamentului. 

Anticoruptie.md
20/07/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii