ANRE expediază instrucțiuni pentru economisire, iar „RED Nord” a publicat un potențial grafic al deconectărilor. Ce localități sunt primele în listă

Anticoruptie.md
29/10/2022
Sursa: CIJM

Agenția Națională de Reglementare în Energetică (ANRE) a transmis instrucțiuni și recomandări privind reducerea consumului de resurse energetice către 1648 de agenți economici și instituții publice. De altă parte, SA „RED Nord” a făcut public graficul de deconectări.

ANRE declară că instrucțiunile vor ajuta instituțiile să identifice noi oportunități de a economisi energia electrică și de a reduce plata pentru facturi.

„A consuma responsabil în situația de criză înseamnă a consuma mai puțin, iar consumând mai puțin, doar strictul necesar, vom utiliza mult mai eficient resursele energetice disponibile. În condițiile crizei fără precedent pe care o parcurgem, economisirea resurselor energetice trebuie să devină pentru fiecare dintre noi o normă, pe care suntem obligați să o respectăm, pentru a reduce deficitul de resurse energetice și a evita deconectările de energie electrică”, se arată în comunicatul agenției.

S.A. „RED Nord” a anunțat că este pregătită să aplice,  în cazul deficitului de putere în sistemul energetic, un grafic al deconectărilor în evantai  în zona de deservire, care prevede nouă trepte.

Anticoruptie.md
29/10/2022Follow us on Telegram

Comentarii