ANRE expediază instrucțiuni pentru economisire, iar „RED Nord” a publicat un potențial grafic al deconectărilor. Ce localități sunt primele în listă

Anticoruptie.md
29/10/2022
Sursa: CIJM

Agenția Națională de Reglementare în Energetică (ANRE) a transmis instrucțiuni și recomandări privind reducerea consumului de resurse energetice către 1648 de agenți economici și instituții publice. De altă parte, SA „RED Nord” a făcut public graficul de deconectări.

ANRE declară că instrucțiunile vor ajuta instituțiile să identifice noi oportunități de a economisi energia electrică și de a reduce plata pentru facturi.

„A consuma responsabil în situația de criză înseamnă a consuma mai puțin, iar consumând mai puțin, doar strictul necesar, vom utiliza mult mai eficient resursele energetice disponibile. În condițiile crizei fără precedent pe care o parcurgem, economisirea resurselor energetice trebuie să devină pentru fiecare dintre noi o normă, pe care suntem obligați să o respectăm, pentru a reduce deficitul de resurse energetice și a evita deconectările de energie electrică”, se arată în comunicatul agenției.

S.A. „RED Nord” a anunțat că este pregătită să aplice,  în cazul deficitului de putere în sistemul energetic, un grafic al deconectărilor în evantai  în zona de deservire, care prevede nouă trepte.

Anticoruptie.md
29/10/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii