Aproape 5.000 de elevi sunt în autoizolare, iar 187 au fost diagnosticați cu Covid-19. Precizările ministrului Educației

Marcela Meglei
15/09/2020
Foto: digi24.ro

Elevii din zece școli învață la distanță din cauza carantinei. În prezent, 4.958 de elevi și 288 de profesori sunt în autoizolare. De la începutul anului de învățământ, 187 de elevi și 173 de cadre didactice au fost diagnosticate cu COVID-19. În același timp, în momentul actual activează doar jumătate din grădinițe. Datele au fost prezentate marți de ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov.

„Începerea școlii nu a dus la majorarea numărului de infectări cu noul tip de coronavirus, or numărul școlilor deschise nu s-a schimbat de la 1 septembrie”, a declarat ministrul.

Oficialul a menționat că 821 de școli activează cu prezența fizică a elevilor în sălile de clasă, iar 431 de instituții de învățământ au ales învățarea pe schimburi, combinată, hibridă, învățarea pe grupe alternantă, exclusiv online sau mixtă.

Ministrul Educației a subliniat că din numărul total de 1.398 de grădinițe, în prezent activează doar 738, iar două instituții preșcolare sunt în carantină. Actualmente 113 copii și 113 cadre didactice se află în autoizolare. În același timp, doi copii și 47 de cadre didactice au fost diagnosticate cu Covid-19 de la redeschiderea grădinițelor.

Șeful MECC a îndemnat copiii și maturii să respecte, fără excepții, măsurile de prevenire a infecției cu noul tip de coronavirus. 

Amintim că instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceal au avut de ales unul dintre cele șapte scenarii propuse de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Toate școlile din Republica Moldova vor primi dezinfectanți și materiale de igienă oferite de UNICEF, cu sprijinul financiar din partea USAID.  În total, peste 2.600 de instituții educaționale, care includ aproape 23 de mii de clase și grupe de grădinițe vor beneficia de aceste produse, care vor satisface necesitățile pentru o perioadă de trei luni. Vor fi livrate peste 68.000 de litri de săpun lichid, 454.000 de bucăți de săpun solid și peste 136.000 de litri de dezinfectant lichid pentru. 

Marcela Meglei
15/09/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii