Atacatorul președintelui PPDA Sângerei, Tudor Tutunaru, cel care l-a stropit pe acesta cu verde de briliant, plasat în arest la domiciliu

Anticoruptie.md
09/04/2021
ZdG

Președintele organizației teritoriale a formațiunii politice PACE din Sângerei, Tudor Bălan, cel care l-ar fi stropit pe vicepreședintele raionului, Tudor Tutunaru, cu verde de briliant a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Decizia a fost luată acum câteva minute de Judecătoria Sângerei, care a respins demersul procurorilor de arestare a învinuitului pentru o lună. Procuratura consideră încheierea judecătorului de instrucție ilegală și anunță că o va contesta. Între timp, al treilea membru PACE a fost astăzi recunoscut și audiat de Procuratura raionului Sângerei în calitate de bănuit pe marginea incidentului din seara zilei de 6 aprilie.

Incidentul este cercetat penal de Procuratura raionului Sângerei sub aspectul comiterii „huliganismului de două sau mai multe persoane” și „chemării la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor”. Victima se află internată la spitalul raional, având arsuri de gradul I și II la ambii ochi. Potrivit medicilor, în prezent, starea acestuia este stabilă Pentru aceste acțiuni, legislația prevede amendă sau închisoare maximă de până la cinci ani.

Vicepreședintele raionului Sângerei, Tudor Tutunaru, membru al Platformei DA, a fost stropit cu verde de briliant de un membru al Partidului PACE, condus de Gheorghe Cavcaliuc, în semn de protest că funcționarul s-a vaccinat împotriva Covid-19, înaintea medicilor.

Gheorghe Cavcaliuc, fostul șef-adjunct al Inspectoratului General al Poliției, în prezent lider al Partidului PACE, și-a asumat gestul colegilor săi de partid, care l-au stropit cu verde de briliant pe vicepreședintele raionului Sîngerei, Tudor Tutunaru.

Anticoruptie.md
09/04/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii