Atât cât va fi necesar: Uniunea Europeană promite ajutor Ucrainei

Mihaela Cibotaru
09/02/2023
Sursa: europarl.europa.eu

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola a reconfirmat angajamentul Uniunii Europene (UE)  de a acorda suport Ucrainei în lupta cu agresiunea Rusiei. Metsola a afirmat că statele trebuie să considere, drept următorul pas, de a oferi rapid armamente și avioane, de care are nevoie Ucraina pentru a-și proteja libertatea. La rândul său, președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, care este la prima vizită peste hotare de la începutul războiului, a declarat că „Ucraina victorioasă este Uniunea Europeană victorioasă”.

 Răspunsul Uniunii Europene trebuie să fie pe măsura amenințării, pe care o reprezintă invazia rusă, a menționat președinta Parlamentului European. 

„Noi înțelegem că lupta pe care o duceți nu este doar o luptă pentru valorile voastre, este o luptă pentru valorile comune, pentru ideile care ne unesc, care ne fac frați și surori, care ne fac europeni, deoarece Ucraina face parte din Europa, iar viitorul națiunii este în Uniunea Europeană”, a spus Metsola.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a mulțumit Uniunii Europene pentru ajutor șisubliniat că războiul nu vizează doar o anumită parte a Europei, ci este „amenințarea unui dictator, cu rezerve enorme de armament sovietic”.

Președintele Zelenski a apreciat că acum Europa scapă de influența businessului oligarhic rusesc și se apără de infiltrarea agenților și serviciilor rusești care priveau Europa drept spațiu de vânătoare a oponenților puterii rusești.

„Ucraina va fi membră a UE, Ucraina victorioasă este Uniunea Europeană victorioasă”, a conchis Zelenski.

 

 

Mihaela Cibotaru
09/02/2023Follow us on Telegram

Comentarii