Câte persoane vaccinate au decedat din cauza COVID-19 în Republica Moldova

Irina Odobescu
07/09/2021
Foto: MSMPS via Facebook

Şase moldoveni care au primit vaccinul anti-COVID au decedat după ce s-au infectat cu coronavirusul de tip nou. Dintre acestia, cinci aveau doar o singură doză de vaccin, iar o persoană avea ambele doze de vaccin administrate. Informația a fost confirmată pentru portalul Anticorupţie.md de Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică (ANSP).

„La moment, sunt înregistrate șase cazuri de deces de COVID-19 în rândul persoanelor care au în anamneză cel puţin o doză de vaccin anti-COVID. Dintre cele șase persoane decedate, trei persoane au fost vaccinate cu vaccinul Astra Zeneca, o persoană cu Pfizer, o persoană cu Sputnik-V şi o persoană cu vaccinul Janssen. În acest contex,t menţionăm că trei persoane sunt locuitori ai municipiului Chişinău și câte o persoană din Cahul, Soroca și Edineţ”, scrie în răspunsul ANSP, solicitat de  Anticoruptie.md.

Ministerul Sănătăţii şi Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică recomandă vaccinarea ca fiind o măsură sigură de prevenţie împotriva formelor grave şi deceselor cauzate de infecţia COVID-19.

În Republica Moldova au fost administrate 1.306.726 de doze de vaccin, dintre acestea 709.633 de persoane au fost vaccinate cu ambele doze de vaccin. Dintre cei vaccinați 108 de persoane au prezentat reacții adverse și 1.359 - reacții adverse ușoare. 

Irina Odobescu
07/09/2021Become a Patron!

Comentarii