Chișinăul a rămas fără viceprim-ministru pentru Reintegrare. Vladislav Kulminski și-a dat demisia

Ilie Gulca
05/11/2021
Vladislav Kulminski

Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, principalul negociator al Republicii Moldova în procesul de reglementare transnistreană, Vladislav Kulminski, și-a anunțat demisia din motive personale.

„Stimaţi prieteni, din motive personale, am depus cererea de demisie din funcţia de viceprim- ministru pe Reintegrare. Evenimentele recente din familie cer prezența mea fizică practic non-stop, ceea ce nu-mi mai permite să mă dedic în continuare pe deplin sarcinilor care se cuvin funcţiei deţinute. În acest scurt timp, am muncit și contribuit la asigurarea stabilității pe segmentele de care eram responsabil în timpuri deloc uşoare pentru țara noastră”, se menționează într-o declarație pentru agenția de presă Infotag.

Pe 4 noiembrie, Parlamentul a constituit Comisia specială de monitorizare și control parlamentar asupra realizării politicii de reintegrare a Republicii Moldova.

Vladislav Kulminski a fost numit în funcția de viceprim-ministru pentru reintegrare în guvernul Nataliei Gavrilița pe 6 august. În octombrie–noiembrie 2019, Kulminski a fost numit secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene. El a fost consilierul fostului premier Iurie Leancă.

Kulminski a fost director executiv al Institutului pentru Inițiative Strategic (IPIS). El a activat în cadrul structurilor ONU de reglementare conflictelor, dar si insocietatea civilă, fiind unul dintre fondatorii al Institutului pentru Inițiative Strategice.

Ilie Gulca
05/11/2021
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii