Chișinăul nu vede semne că la Tiraspol s-ar pregăti anexarea regiunii la Federația Rusă: „Urmărim cu atenție”

Anticoruptie.md
22/02/2024
Sursa foto: CIJM/Cornelia Cozonac

Biroul pentru Politici de Reintegrare a comentat informațiile privind o eventuală cerere a autoproclamatelor autorități de la Tiraspol de anexare la Federația Rusă. Autoritățile dau asigurări că situația în zona transnistreană denotă că nu ar exista un astfel de risc, în contextul desfășurării, în data de 28 februarie curent, a așa-zisului congres al „deputaților de toate nivelurile” din stânga Nistrului. Opozantul transnistrean Ghenadi Ciorba a declarat că liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, ar fi convocat Congresul deputaţilor de toate nivelurile din stânga Nistrului la ordinul Moscovei, pentru a cere anexarea regiunii la Federația Rusă.​

Biroul Politici de Reintegrare a comentat că, momentan, nu ar exista semnalmente că Tiraspolul pregătește un astfel de demers.

„Referitor la informațiile care circulă în spațiul public, privind evenimentul preconizat la Tiraspol pentru data de 28 februarie curent, precizăm că Biroul politici de reintegrare urmărește cu atenție situația din regiunea transnistreană, fiind în contact permanent cu Misiunea OSCE și cu alți parteneri internaționali. Din informațiile de care dispunem, nu există temei să credem că situația din regiune s-ar putea deteriora. Suntem convinși că Tiraspolul e conștient de consecințele pe care și le asumă în cazul unor pași negândiți”, se arată în comunicatul autorităților constituționale moldovenești.

În comunicatul despre așa-zisului congres al „deputaților de toate nivelurile” din stânga Nistrului, liderii de la Tiraspol au declarat că se va discuta despre situația social-politică din regiune, dar și despre „presiunile din partea autorităților Republicii Moldova”. 

Anticoruptie.md
22/02/2024




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii