Concursul pentru desemnarea procurorului general: Patru candidați nu au fost admiși

Julieta Savițchi
22/10/2019

Patru dintre cei douăzeci de pretendenți la funcția de procuror general nu au fost admiși în concurs. Ministerul Justiției a anunțat că în urma evaluării dosarelor depuse, Comisia pentru preselectarea candidaților la funcția de procuror general a admis 16 candidați.

Astfel, din concurs au fost scoși avocatul Ilie Rotaru, fostul procuror, Ion Vicol, procurorul la Curtea de Apel Chișinău, Artur Lupașco, și procurorul din Bălți, Octavian Bodareu. Ministerul Justiției nu a anunțat motivele pentru care cei patru nu au fost admiși în concurs.

Potrivit deciziei Comisiei, concursul pentru preselecția candidaților la funcția de Procuror General include 2 etape: testarea psihologică și interviul.

Testarea psihologică, care va avea loc la 25 octombrie în incinta Bibliotecii Municipale „B.P. Hașdeu", are drept obiectiv evaluarea calităților personale ale candidaților, solicitate de cerințele postului. Candidații care vor rămâne în concurs după prima etapă, vor fi audiați pe parcursul zilelor de 28 și 29 octombrie curent, fiind repartizați în două grupe.

Amintim că, 20 de candidați, procurori, judecători și avocați, s-au înscris la concursul pentru ocuparea funcției de procuror general.

Julieta Savițchi
22/10/2019Follow us on Telegram

Comentarii