Coronavirus // Republica Moldova se situează pe locul cinci în lume după numărul de infectări raportat la un milion de persoane

Irina Odobescu
16/09/2020
Foto: MSMPS via Facebook

Republica Moldova se află pe locul cinci în lume după numărul de infectări raportat la un milion de persoane. Pe primul loc este San Marino, urmat de Andorra, Vatican și Spania. Autoritățile de la Chișinău au anunțat miercuri bilanțul de 44.361 de infectări, dintre care 10.470 sunt cazuri active. 

În ultimele două săptămâni, ponderea pacienților cu forme grave a ajuns la 5,5 %, forme de gravitate medie a infecției au avut 13,1 % din cei infectați, iar cei mai mulți testați pozitiv, 81,4%, au fost asimtomatici și au avut forme ușoare. Vârsta medie de infectare a ajuns la 46,6 ani. Perioada de incubație a rămas de cinci zile.

Numărul copiilor infectați a ajuns la 2.467, iar cea mai mare incidență este la categoria de vârstă 11-17 ani (43%). În ultimele 14 zile, în Republica Moldova au fost testați pozitiv 737 de lucrători medicali, iar bilanțul a ajuns la 5.072. 

Autoritățile au anunțat că în următoarele zile se așteaptă creșterea numărului de cazuri de infectare, în special în regiunea de nord a țării.  

Irina Odobescu
16/09/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii