Curtea Constituțională: „Toate deciziile luate de Parlament sunt nule”

Julieta Savițchi
08/06/2019
Publika TV

La mai puțin de trei ore de la alegerea Zinaidei Greceanîi în funcția de președintă a Parlamentului, Curtea Constituțională a declarat drept nelegitimă decizia respectivă.

Sesizarea a fost depusă de către deputații PDM, Serghei Sîrbu și Vladimir Cebotari, imediat după numirea în funcția de președintă a Parlamentului a liderei PSRM. Deputații democrați au solicitat Curții Constituționale „să verifice constituționalitatea și declararea drept nule a actelor legislative adoptate de Parlamentul de legislatura X  (nefuncțional), pe data de 8 iunie 2019, după cum urmează: Toate actele legislative votate de Parlament la data de 8 iunie 2019, inclusiv hotărârea privind alegerea președintelui Parlamentului”.

Potrivit ultimei decizii a Curții Constituționale, pronunțate cu puțin timp în urmă, toate actele adoptate de Parlament în ziua de 8 iunie sunt ilegale. 

Amintim că în dimineața de sâmbătă Curtea Constituțională a emis un comunicat în care se preciza că „Parlamentul Republicii Moldova de legislatura a X-a trebuia să încheie formarea Guvernului până la 7 iunie 2019”.

Julieta Savițchi
08/06/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii