Curtea de Apel Chișinău a validat mandatul lui Andrei Năstase de primar al Chișinăului, anulat în iulie 2018

Anticoruptie.md
08/10/2019

La un an și trei luni, mandatul lui Andrei Năstase de primar al Chișinăului a fost validat. Colegiul civil, comercial și de contencios administrativ al Curții de Apel Chișinău a casat, marți, hotărârea Judecătoriei Chișinău, din 19 iulie 2018, și a pronunțat o nouă hotărâre prin care confirmă rezultatele alegerilor locale noi ale primarului general al municipiului Chișinău, din 3 iunie 2018. 

Hotărârea a fost pronunțată de judecătorii Vladislav Clima, președinte de ședință, și Ecaterina Palanciuc. Prin prezenta hotărâre se consideră ales candidatul Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr la funcția de primar, Andrei Năstase. Totodată, este validat  mandatul primarului Andrei Năstase.

Decizia poate fi contestată la Curtea Supremă de Justiție.

Andrei Năstase, candidatul Blocului ACUM la alegerile noi pentru primaria municipiului Chișinău, a ieșit învingător în turul doi de scrutin din 3 iunie 2018, devansându-l pe contracandidatul său, Ivan Ceban. Mandatul acestuia însă nu a fost validat pe motiv că a făcut campanie electorală pe rețelele de socializare în „ziua tăcerii”. Decizia Judecătoriei Chișinău de invalidare a scrutinului electoral a fost criticată dur de experți locali, ambasadori și reprezentanți ai unor foruri internaționale. Decizia a rămas în vigoare şi după ce a fost contestată în instanțele superioare.   

Anticoruptie.md
08/10/2019

Comentarii