Deputata care l-a înfruntat pe Sergiu Sîrbu a decedat. Cine îi va lua locul

Julieta Saviţchi
04/07/2022
Elena Bodnarenco Captură

Deputata din Blocul Comuniştilor şi Socialiştilor, Elena Bodnarenco, a decedat la vârsta de 57 de ani din cauza unei boli incurabile.

Bodnarenco se afla la al şaselea mandat de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, fiind membră al Partidului Comuniştilor începând cu 1998.

În noiembrie 2016, a fost aleasă secretar al Comitetului Central al Partidul Comuniștilor din Republica Moldova. În perioada 2011-2015, a fost primar al oraşului Soroca.

Elena Bodnarenco s-a remarcat prin faptul că a refuzat să ia 300.000 de euro de la un fost coleg de partid pentru a părăsi formaţiunea şi a adera la PDM.

Ulterior, liderul PCRM Vladimir Voronin a afirmat în spațiul public că Sergiu Sîrbu a încercat să o corupă pe Elena Bodnarenco. Deputata a recunoscut public faptul că a primit mai multe oferte în acest sens. Aceasta a depus şi o plângere la Procuratură, dar nu i s-a dat curs.

Dosarul a fost pornit în octombrie 2019, în baza denunțului unui alt deputat. Denunțătorul a declarat oamenilor legii că Sergiu Sîrbu ar fi încercat să îl corupă pentru ca să părăsească formațiunea din care face parte. În mai 2020, Procuratura a anunțat că dosarul respectiv a fost clasat.  

Locul Elenei Bodnarenco în Parlament ar putea fi ocupat de Adrian Albu, candidatul de pe locul 35 în lista PSRM. Juristul Adrian Albu, în vârstă de 39 de ani, este angajat în calitate de consilier al Fracţiunii parlamentare a Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor. 

Julieta Saviţchi
04/07/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii