Deputații Vladimir Andronachi și Eugeniu Nichiforciuc, excluși din PDM

Marcela Meglei
14/08/2020

Biroul Executiv al Partidului Democrat a decis vineri excluderea deputaților Vladimir Andronachi și Eugeniu Niciforciuc din Partidul Democrat, iar fracțiunea PD a decis excluderea lui Eugeniu Niciforciuc din componența sa.

Într-un comunicat al formațiunii se arată că cei doi „demult nu mai iau parte la ședințele fracțiunii PDM în Parlament și nici la acțiunile Partidului Democrat”. „Așadar, cei doi demult nu mai sunt parte a echipei PDM. Partidul Democrat și-a ales calea sa și face alt tip de politică, care probabil nu este pe placul unora.”

Amintim că Vladimir Andronachi a anunțat vineri că părăsește fracțiunea Partidului Democrat din Legislativ, însă rămâne în continuare membru al PD. Parlamentarul a declarat că, în calitate de deputat neafiliat, va susține în continuare coaliția de guvernare. Detalii despre petele din biografia parlamentarului, aici.

Eugeniu Nichiforciuc este deputat în Parlamentul Republicii Moldova din 23 februarie 2015, ales pe lista Partidului Democrat. Potrivit profilului realizat în cadrul Campaniei Pentru un Parlament Curat, anterior el a făcut parte din Partidul Comuniștilor, apoi a aderat la Partidul Moldova Unită, urmându-l la această formațiune pe fostul deputat comunist Vladimir Țurcan. La alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie 2010 a candidat cu nr. 62 pe lista Partidului Moldova Unită. După ce însă această formațiune nu a trecut pragul electoral, în martie 2011 Nichiforciuc a aderat la PDM. 

Marcela Meglei
14/08/2020Follow us on Telegram

Comentarii