Deputatul Octavian Țîcu, pe lista de candidați la prezidențiale. Ce venituri declară

Anticoruptie.md
06/10/2020

Comisia Electorală Centrală l-a înregistrat pe deputatul Octavian Țîcu în cursa electorală pentru funcția de președinte al Republicii Moldova. Țîcu va ocupa poziția a șaptea în buletinul de vot.

După ce a făcut parte din Blocul electoral „Platforma Populară Europeană din Moldova — Iurie Leancă”, cu sprijinul căruia a ajuns ministru, iar mai târziu consilier raional, mandate pe care le-a deținut pentru o scurtă perioadă de timp, în 2018 s-a alăturat partidelor de opoziție, iar în februarie 2019 a acces în Parlament, în fracțiunea Platforma DA a blocului ACUM. În septembrie 2019 a anunțat că părăsește fracțiunea. Câteva luni mai târziu, a fost ales președintele Partidului Unității Naționale. Mai multe detalii despre cariera lui Octavian Țîcu citiți aici.

În declarația de avere  și interese personale pentru ultimii doi ani, depusă la CEC, candidatul arată că în 2018-2019 a avut venituri din mai multe surse în valoare totală de 994 de mii de lei. Candidatul deține un apartament cu o suprafață de 128,3 metri pătrați, dobândit în anul 2015 și a cărui valoare ar fi de 739.530 de lei. La bunuri mobile, Octavian Țîcu indică faptul că deține o mașină Ford Focus produsă în 2017 și cumpărată în 2018 cu 214.555 de lei. Pe conturi curente deținea la momentul depunerii declarației 27 de mii de lei. Pe un alt cont curent, deschis în România, Octavian Țîcu deținea 9.700 de euro.

Anticoruptie.md
06/10/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii