Dodon nu vrea să fugă din Moldova. Ce spune despre „episodul kuliok”

Mădălin Necșuțu
02/11/2021

Liderul demisionar al PSRM, Igor Dodon, a declarat luni seară într-o emisiune la Prime TV că nu va fugi din Republica Moldova și că nu se teme de eventuale anchete ale procurorilor pe mai multe cazuri de corupție în care numele său este menționat.

„Eu nu am de gând să plec din țară. Eu am văzut că unii au spus că gata Dodon și-a luat cetățenia Federației Ruse. Nu am cetățenie altui stat și nici nu intenționez, cetățenia rusească poate să îmi trebuiască în caz dacă voi dori să fiu angajat într-o companie de stat în Rusia, dar nu am așa planuri. Eu rămân în Republica Moldova. Oferte sunt, de aceea am decis să rămân în țară […] sunt alături de colegii din partid, avem foarte mult de lucru”, a declarat Dodon.

Dodon a încercat să spună că el a fost adversarul politic al lui Plahotniuc și că „episodul kuliok”, atunci când acesta apare pe imagini video în care Vladimir Plahotniuc vrea să-i înmâneze o pungă de plastic în care se presupune că erau plăți regulate, este doar o înscenare care nu poate fi probată în instanțe.

„Se discută sacoșa ceea, „kuliok”-ul. Ce este acolo în dosar? Un personaj politic care era sub presiune, să fugă din Moldova, să încerce să transmită ceva unui politician care nu acceptă și tot asta filmează cu cameră ascunsă care nu era autorizată care nu poate fi utilizată în procese penale, și toți lucru asta cunosc, asta este un fake, care a fost ridicat în public cu scopul de a favoriza pe cineva la alegeri prezidențiala. Gata nu au nimic”, a declarat Dodon.

El a mai comentat că nu a dorit să se ascundă în spatele imunității parlamentare și de aceea ar fi renunțat. În fapt, Dodon a absentat foarte mult din Parlament încă de la începutul mandatului și nu a părut interesat de această funcție reprezentantivă pentru cetățeni. În plus, acesta a plecat în zona de afaceri, iar în ceea ce privește PSRM-ul, pasul său de pleca formal de la conducerea Socialiștilor este văzut de mulți analiști politici ca pe unul în lateral și neasumarea frontală a conducerii PSRM, ci prin proxy, respectiv acel „organ colegial” care va fi format din oamenii săi loiali.

Mădălin Necșuțu
02/11/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii