După declarațiile lui Platon, procurorul general Stoianoglo va fi audiat în Parlament

Ilie Gulca
26/11/2020

Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, va fi audiat în Parlament săptămâna viitoare despre dosarul furtul miliardului. Propunerea a venit din partea fracțiunii Platformei DA și a fost susținută de majoritatea deputaților. Solicitarea parlamentarilor a survenit după declarațiile omului de afaceri Veaceslav Platon legate de evoluția investigațiilor procurorilor în dosarul fraudei bancare.

„Solicităm audierea în Parlament a procurorului general. Știm foarte bine că procurorul general nu este obligat să vină la chemarea deputaților. Numai că după ultimele intervenții ale lui Platon, lumea nu mai înțelege cine este procuror general”, a declarat deputatul Alexandr Slusari.

La rândul său, deputatul PDM, Alexandru Jizdan, președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică din cadrul Parlamentului a susținut propunerea celor din fracțiunea Platforma DA. „Am audiat în repetate rânduri procurorul general, dar dacă este propunerea, îl putem invita încă o dată pe platforma Comisiei securitate națională”, a menționat el.

În cadrul unei emisiuni la TV8, businessmanul a vorbit despre dosarul fraudei bancare, lăsând să se înțeleagă că este la curent cu evoluția anchetei, care, potrivit acestuia, ar fi deja finalizată. „Dosarul furtul miliarului este finalizat. Procuratura are toată schema pusă pe masă. Se știe cine și ce rol a jucat. Este o persoană care stă în spate”, a spus Platon, precizând că nu este vorba de deputatul Andrian Candu și nici de Serghei Iaralov, fostul vicepreședinte al democraților.

Platon a adăugat că este demonstrată vinovăția Băncii Naționale a Moldovei (BNM) în acest dosar. El a declarat că în frauda bancară ar fi fost implicată și banca rusă „Gazprombank”.

Ilie Gulca
26/11/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii