După maratoanele de vaccinare, rata imunizării în Republica Moldova se apropie de 10%

Irina Odobescu
31/05/2021
msmps.gov.md

După două maratoane de vaccinare organizate în perioada 21-23 mai și 28 - 30 mai, rata imunizării în Republica Moldova se apropie de 10%. În cadrul maratonului de săptămâna trecută au fost vaccinate peste 5.500 de persoane. 

„Aducem cele mai sincere mulțumiri pentru efortul depus, buna desfășurare a Maratonului Vaccinării medicilor și asistenților medicali care și-au sacrificat aceste trei zile în scop social, Primăriei Chișinău, echipei Spitalului Municipal Sfânta Treime pentru implicare activă și sprijinul oferit. De asemenea, apreciem implicarea comunității medicale și Universității de Medicină și Farmacie Nicolae Testemițeanu, Centrului de excelență de medicină și farmacie Raisa Pacalo.

Am avut un suport necondiționat din partea administrației Palatului Republicii, precum și din partea partenerilor UNICEF, OMS. Maratonul a fost organizat conform principiului de transparență, iar astăzi, am ajuns la o rată de acoperire vaccinală de aproape 10% din populație. În continuare, îndemnăm toți oamenii să se vaccineze. Toate punctele de vaccinare din țară au stocuri suficiente de vaccin”, a spus Denis Cernelea, secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. 

Progresul vaccinării prezentat de autorități arată că la nivel național peste 73.500 de persoane s-au imunizat cu ambele doze de vaccin. Totalul dozelor administrate, doza1 și doza 2, trece de 409.000. 

Toate persoanele care vor să se imunizeze împotriva noului coronavirus o pot face la toate centrele de vaccinare după adresarea la medicul de familie sau programarea prealabilă prin intermediul platformei www.vaccinare.gov.md. 

Irina Odobescu
31/05/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii