Efectele unei anchete jurnalistice a CIJM: ANI va verifica averea șefului adjunct de la Procuratura municipiului Chișinăui, Adrian Popenco

Julieta Savițchi
27/11/2020

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a solicitat, vineri, Autorității Naționale de Integritate (ANI) să verifice averea șefului adjunct de la Procuratura municipiului Chișinău, Adrian Popenco, vizat într-o investigație jurnalistică.

Procurorul general s-a autosesizat în urma publicării unei anchete a Centrului de Investigații Jurnalistice, în care se arăta că Popenco locuiește într-o casă de lux, înregistrată pe numele socrilor, și cconduce un bolid de aproape 60.000 de euro, înregistrat pe numele unei rude.

„Alexandr Stoianoglo a luat act de raportul lui Adrian Popenco vizat în investigația jurnalistică, realizată de portalul anticoruptie.md și a transmis materialele către Autoritatea Națională de Integritate pentru examinare conform competenței. Procuratura Generală este interesată ca toate aspectele vizate în respectivul material jurnalistic să fie examinate și clarificate de Autoritatea Națională de Integritate, obiectiv și în termeni proximi”, se arată într-un comunicat al instituției.

Maria Dastic, ofițer de presă la ANI, ne-a comunicat că și instituția pe care o reprezintă s-a autosesizat la investigația despre procurorul Popenco.

Amintim că că procurorul general a solicitat anterior ca ANI să verifice averile adjunctului său, Ruslan Popov, și a șefului oficiului Ciocana al Procuraturii Chișinău, Igor Popa, vizați în materialele jurnalistice ale Centrului de Investigații Jurnalistice din Moldova. Deși au trecut mai multe luni, ancheta ANI bate pasul pe loc. Inspectorii de integritate motivează tergiversarea cum că investigațiile sunt complexe și că este nevoie de timp.
 

Julieta Savițchi
27/11/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii