Ex-premierul Pavel Filip, către Guvernul Sandu: „Nu puteți exista fără Plahotniuc, PD a putut rezista, însă blocul ACUM, nu. Vom susține dorința voastră de a pleca de la guvernare”

Anticoruptie.md
12/11/2019
Foto: captură privesc.eu

Liderul fracțiunii parlamentare a Partidului Democrat, fostul prim-ministru Pavel Filip, a adus critici Guvernului Sandu de la tribuna Parlamentului, menționând că democrații vor susține moțiunea de cenzură a deputaților socialiști. „Ați avut tot guvernul și majoritatea în Parlament. Nu puteți exista fără Plahotniuc, PD a putut rezista, însă blocul ACUM, nu. Vlad Plahotniuc este în capul vostru. Noi vom susține dorința voastră de a pleca de la guvernare”, a declarat Filip. 

„ Acest guvern va reuși să intre în istorie pentru că este unicul Guvern care a reușit în 5 luni de zile să nu vină cu niciun proiect pentru oameni. Din răzbunare ați trunchiat proiectele bune lansate de noi. Unde sunt banii? Ați spus că ați anulat scheme, atunci unde sunt banii în bugetul de stat care ar trebui să vină din aceste scheme? Ați decis conștient să plecați de la Guvern”, a mai spus fostul prim-ministru în guvernarea precedentă.

Filp a ținut să sublinieze că „efectele dezastruase ale acestei guvernari se vor simți în câteva luni”, pentru că guvernarea actuală nu ar avea profesioniști. „Nu aveți profesioniști, pentru că profesioniștii i-ați dat afară. Ați partajat instituțiile. Ați anulat consursurile pentru funcții publice. Înțeleg că v-ați speriat și ați găsit această modalitate elegantă de a pleca. Veți căuta vinovați pentru eșecurile voastre”, a declarat Filip de la tribuna Parlamentului.

Anticoruptie.md
12/11/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii