Fostul președinte al Curții de Apel Bălți, învinuit de îmbogățire ilicită, va ridica o indemnizație de concediere de peste 200.000 de lei

Ilie Gulca
10/05/2022
Alexandru Gheorghieș. Foto: zdg.md

Alexandru Gheorghieș, fostul președinte al Curții de Apel Bălți, învinuit de îmbogățire ilicită, va beneficia de o indemnizație unică în valoare de 234.000 de lei în urma unei decizii a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) adoptată marți.

Conform deciziei CSM, Gheorghieș urmează să primească 234.000 de lei drept indemnizație de concediere. Conform legislației, un judecător demis sau demisionat beneficiază de o indemnizație de 50% din salariul mediu primit în timpul activității sale.

Fostul președinte al Curții de Apel Bălți, Alexandru Gheorghieș, a depus cerere de demisie la sfârșitul lunii martie curent. Președintele interimar al CSM, Dorel Musteață, a informat atunci că pe adresa CSM a parvenit o „cerere scurtă” în care Gheorghieș a anunțat că intenționează să demisioneze fără să indice cauza.

Gheorghieș a fost reținut pe 16 noiembrie 2021, iar pe 3 decembrie 2021, a fost plasat în arest la domiciliu pe un termen de 30 zile.

Procurorii anticorupție în comun cu ofițerii SIS au constatat existența bănuielii rezonabile că, începând cu 2014 și până în prezent, Gheorghieș a deținut și folosit prin intermediul unor persoane bunuri care nu au fost incluse în declarația de avere și interese personale.

Valoarea acestora depășesc substanțial mijloacele financiare dobândite oficial pe parcursul exercitării funcției de judecător. Bunuri identificate includ: trei automobile luxoase, o casă de locuit, precum și alte imobile.  

Ilie Gulca
10/05/2022Follow us on Telegram

Comentarii