FOTO// Avocații lui Platon și Dodon, surprinși în timp ce își transmiteau borsete în parcuri

Mădălin Necșuțu și Julieta Savițchi
15/06/2021
Lilian Carp/Facebook

Avocații Mihai Poalelungi, care în prezent îl reprezintă pe Veaceslav Platon și Nicolae Fala, care îl reprezintă pe Igor Dodon, au fost surprinși într-un parc în timp ce Poalelungi îi dă o borsetă lui Fală, conform unor fotografii publicate, marți, pe pagina sa de Facebook de către deputatul PAS, Lilian Carp.

Reamintim că, luni seară, judecătoria Chişinău l-a achitat pe Veaceslav Platon, condamnat la 18 ani de detenţie în dosarul fraudei bancare. Decizia a fost luată în urma demersului înaintat de procurora Elena Ceruţa privind retragerea învinuirilor şi încetarea procesului penal pe numele lui Platon.

„Dupa cum îmi confirmă sursele, Mihai Poalelungi, fostul președinte al Curții Constituționale și al Curții Supreme de Justiție, este avocatul lui Platon, iar Nicolae Fală a lui Dodon și sunt de la Baroul lui Berlinski, unde activează și fratele lui Clima. Apoi ne mai intrebam de unde decizii de "Iertare si plecăciune față de Slavic", scrie Carp pe contul său de Facebook.

El mai spune că scopul întâlnirii celor doi avocați a fost transmiterea unei mici genți, fără a fi cunoscut conținutul ei. „Dar cel mai interesant este că acesti doi avocați au fost văzuți în parc, cum Poalelungi îi transmite lui Fală o Borsetkă. Borsetka nu-i kuliok și ziua de joi nu-i ca zi de luni”, mai scrie Carp.

Fală, iritat că este filat

Avocatul Nicolae Fală infirmă că este avocatul lui Igor Dodon şi spune că i-a ţinut timp de câteva minute geanta lui Mihai Poalelungi. „Sunt coleg cu Poalelungi. Activăm în acelaşi barou şi predăm la aceaşi facultate. Într-o zi am venit să luăm masa la restaurantul Penthouse. Când a parcat maşina, Poalelungi a trecut cu roţile peste un lanţ care era la pământ. Paznicul i-a făcut observaţie, iar colegul mi-a dat să-i ţin câteva minute geanta şi s-a dus să dea puţin maşina înapoi. Pe urmă i-am întors geanta. Este geanta sa personală cu care vine la serviciu în fiecare zi”, ne-a declarat avocatul.

Nicolae Fală a mai adăugat că Mihai Poalelungi nu este avocatul lui Veaceslav Platon. Totodată, apărătorul s-a arătat deranjat că fost fotografiat, iar poza a fost publicată: „Reiese că sunt filat şi nu e bine de loc”.

Mădălin Necșuțu și Julieta Savițchi
15/06/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii