„Împărtășania cu aceeași lingură” // 1.135 de lăcașe de cult au fost verificate

Ilie Gulca
21/04/2021

„Mă tem că împărtășania cu aceeași lingură va duce în următoarele zile la creșterea numărului de cazuri de infectare cu virusul Covid-19”, și-a exprimat prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, îngrijorarea, pe 20 aprilie, după ședința Centrului unic de comandă a stării de urgență.

„Polițiștii se confruntă cu dificultăți la dirijarea fluxului de îmbarcare în transportul public și atestă încălcări grave în timpul slujbelor religioase, unde oamenii continuă să fie împărtășiți cu aceeași linguriță”, a spus el.

Conform informațiilor oferite de Ministerul Afacerilor Interne (MAI), un număr sporit de militari continuă să patruleze în raioanele Chișinău, Bălți și Strășeni.

De la instituirea stării de urgență și până pe 20 aprilie, 15.896 de agenți economici și 1.135 de lăcașe de cult au fost verificate. Angajații MAI au documentat 3.975 de încălcări, iar valoarea totală a amenzilor aplicate se ridică la peste 7 milioane de lei.

Aglomerații mari se înregistrează în zilele de vineri și sâmbătă în piețele agro-alimentare și în centre comerciale. Aureliu Ciocoi a îndemnat administratorii să antreneze personal suplimentar pentru a fluidiza traficul de persoane și pentru a nu le expune riscului de îmbolnăvire.

Ilie Gulca
21/04/2021

Comentarii