Ion Păduraru, candidatul lui Nicolae Timofti la funcţia de premier

Anticoruptie.md
14/01/2016
Foto: europalibera.org

Şeful statului Nicolae Timofti l-a desemnat pe secretarul general al Aparatului Preşedintelui, Ion Păduraru, candidat la funcția de premier. Anunţul a fost făcut în seara zilei de joi, 14 ianuarie, la reşedinţa de la Condriţa. 

"Când am ales candidatura lui Ion Păduraru am reieşit din faptul că coaliţia nu a întrunit numărul necesar de voturi. Dispun de dreptul constituţional de a desemna un candidat după alegerea mea. Îl cunosc de mult timp. Va avea mult de lucru. Totul depinde de deputaţi. Dacă nu vor accepta candidatura, există premise de a purcede la alegeri anticipate, deşi eu nu-mi doresc acest lucru", a declarat Nicolae Timofti.

"Înţeleg cât de complicată este perioada şi cât de complicat va fi să ajung la o înţelegere cu fracţiunile din Parlament. Înţeleg că o parte nu va participa la discuţii. Voi încerca să comunic corect cu deputaţii şi să-i conving că este o soluţie bună. Înţelegem că alegerile anticipate nu este o soluţie pentru ţară", a declarat candidatul desemnat Potrivit decretului prezidențial, Ion Păduraru urmează să întocmească programul de activitate și lista Guvernului și să le prezinte Parlamentului spre examinare în termen de 15 zile. 

Marian Lupu, liderul PD, a declarat la Publika TV că era în drum spre Condrița cu un alt candidat (potrivit Deschide.md este vorba despre Pavel Filip, ministrul în exerciţiu al Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor - n.r.) când a fost anunţat că șeful statului a semnat decretul privind desemnarea lui Ion Păduraru. “Este o decizie suprinzătoare şi una care nu este pe înţelesul nostru. Nu demult, după discuţiile cu şeful statului şi cu instituţia prezidenţială, noi, conducerea PD, am fost invitaţi să mergem la preşedinte pentru a coordona o altă propunere la funcţia de premier, ca la o jumătate de drum să fim informaţi că situaţia s-a schimbat, iar la scurt timp a fost emis decretul”, a spus Marian Lupu în direct la Publika TV. Democratul a pus la îndoială integritatea lui Ion Păduraru şi a precizat că secretarul general al Aparatului Preşedintelui nu a participat niciodată la procedurile formale de negocieri

Ion Păduraru s-a născut la 18 ianuarie, 1961, în satul Ţipăleşti, raionul Sângerei. În perioada 1998-1999 a deținut funcția de ministru al Justiției, în cabinetele Ion Ciubuc 2 și Ion Sturza. Anterior a activat în calitate de procuror, judecător, șef a Secției juridice a Cancelariei de stat, vice-ministru al Justiției. În perioada 1996-2012 a fost, cu intermitențe, avocat și decan al Baroului Chișinău. Din luna aprilie 2012 și până în prezent a funcționat în calitate de Secretar General al Aparatului Președintelui Republicii Moldova. Este căsătorit și are doi copii. 

Anticoruptie.md
14/01/2016




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii