Judecătorul care l-a eliberat pe Veaceslav Platon din închisoare părăseşte sistemul

Julieta Saviţchi
31/01/2022
CIJM

Judecătorul de instrucţie de la Judecătoria Chişinău, Sergiu Bularu, renunţă la mandat. Magistratul este cunoscut opiniei publice pentru că a fost juristul Partidului Democrat în perioada când formaţiunea era condusă de Vladimir Plahotniuc, dar şi pentru faptul că l-a eliberat de executarea pedepsei de 18 ani de închisoare pe Veaceslav Platon, în lipsa unei decizii judecătoreşti care să confirme nevinovăţia condamnatului.

Informaţia a fost confirmată pentru portalul Anticorupţie.md de către preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Dorel Musteaţă. „Este înregistrată o astfel de cerere, la finele săptămânii trecute. Semnatarul nu a indicat motivele pentru care părăseşte sistemul. Vom examina cererea la următoarea şedinţă”, a spus Musteaţă.

Sergiu Bularu a fost numit judecător în 2014. În 2011-2014, a fost consilier în cabinetul președintelui fracțiunii parlamentare a Partidului Democrat. Jurnaliștii de la RISE Moldova au scris că Bularu a fost unul dintre judecătorii de instrucție care au autorizat interceptarea mai multor persoane incomode fostului regim controlat de liderul de atunci al PDM, Vladimir Plahotniuc.

În vara anului 2020, Bularu a ajuns din nou în atenția opiniei publice după ce a admis demersul procurorului general, Alexandr Stoianoglo, privind suspendarea executării pedepsei de către controversatul om de afaceri Veaceslav Platon.

 

Julieta Saviţchi
31/01/2022Follow us on Telegram

Comentarii