„Lista Magnitsky” a guvernului american: Cine dintre moldoveni se regăseşte în listă

Anticorupţie.md
26/10/2022
Kent D. Logsdon Captură

Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon, a oferit miercuri seara publicităţii o listă din 21 de persoane și entități implicate în acte de corupție, care au adus prejudicii grave Republicii Moldova și cetățenilor ei. În listă se regăsesc fostul lider democrat, Vladimir Plahotniuc, deputatul fugar din Israel, Ilan Şor, soţia acestuia, interpreta din Rusia Sara Şor, cunoscută cu numele de scenă Jasmin, precum şi Partidul Şor.

Kent D. Logsdon a precizat că SUA a decis să impună sancţiuni împotriva lui Plahotniuc și Șor, iar Oficiul pentru Controlul Activelor Străine (OFAC) al Trezoreriei americane a constatat că Vlad Plahotniuc a fost inclus în lista de sancțiuni Global Magnitsky Act.

Totodată, OFAC a constatat că Ilan Șor care este și printre beneficiarii furtului miliardului, este complice la acțiunile de subminare a statului de drept în beneficiul Federației Ruse.

„Orice active și interese ale lor, aflate în SUA, sau deținute din SUA sunt blocate”, a precizat Kent Logsdon. 

Interdicţiile aplicate de americani lui Plahotniuc, Şor şi Jasmin se răsfrâng şi asupra efectării oricăror tranzacții sau furnizăru de fonduri de către ei, inclusiv în beneficiul oricărei persoane sau entitate din Republica Moldova.

Kent D. Logsdon declarat că prin acest gest Statele Unite demonstrează încă o dată că sunt alături de moldoveni în combaterea corupției și protejarea democrației care a fost câştigată cu greu.

În lista făcută publică de ambasadorul american se regăsesc mai mulţi cetăţeni din Federaţia Rusă, precum şi din statele arabe.

Anticorupţie.md
26/10/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii