Maia Sandu, la discuții cu membrii CSM: „Este nevoie de condamnări în cazurile de corupție mare pentru a restabili sentimentul de dreptate în societate”

Anticoruptie.md
12/06/2023
Sursa: Președinția RM

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost invitată astăzi la o discuție cu membrii Consiliului Suprem al Magistraturii (CSM). Șefa statului a subliniat că sistemul trebuie curățat cât mai curând de judecătorii corupți care compromit imaginea întregului sistem și pun în pericol existența Republicii Moldova ca țară. A menționat, de asemenea, că este nevoie de rezultate concrete, în special de condamnări în cazurile de corupție mare pentru a opri corupția și a restabili sentimentul de dreptate în societate. 

Președinta Maia Sandu a transmis că o justiție puternică și independentă este vitală pentru dezvoltarea economică a țării și asigurarea bunăstării cetățenilor. Foarte important, aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană depinde în mare măsură de succesul reformei justiției și de capacitatea noastră de a construi o justiție care să funcționeze la standarde europene. Consiliului Superior al Magistraturii îi revine un rol important în acest proces. 

Membrii CSM au abordat mai multe subiecte care țin de funcționarea instituției, de conlucrarea cu alte instituții ale statului, dar și probleme ale sistemului judecătoresc.

 

Anticoruptie.md
12/06/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii