Maia Sandu, la Summitul de la Tirana: „A fi alături de Ucraina înseamnă să asigurăm pacea pentru un întreg continent”

Anticoruptie.md
29/02/2024
Sursa: Președinția RM

În cadrul summitului Ucraina-Europa de Sud-Est de la Tirana, președinta Republicii Moldova Maia Sandu, alături de liderii țărilor din Europa de Sud-Est, a reiterat importanța sprijinului continuu pentru Ucraina. În marja evenimentului, șefa statului a avut o întâlnire cu președintele ucrainean, Volodimir Zelenschi.

 „În al treilea an de război, vocile noastre rămân ferme - a fi alături de Ucraina înseamnă să susținem și țările noastre, să asigurăm pacea, securitatea și un viitor democratic pentru continentul nostru”, a declarat Maia Sandu.

În cadrul reuniunii, Președinta Maia Sandu a avut o întâlnire cu Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskyy, cu care a discutat despre rezistența continuă a Ucrainei în fața invaziei ruse și despre viitorul nostru comun în cadrul Uniunii Europene. 

„La doi ani de apărare eroică în fața agresiunii militare neprovocate și nejustificate a Rusiei, am reconfirmat sprijinul hotărât al Moldovei pentru victoria Ucrainei și o pace durabilă. Chiar în aceste zile, un nou lot de ajutor umanitar, ce constă din echipamente electrice, medicale, sticlă și produse alimentare, a fost trimis spre orașul Mîkolaiiv. Moldova și cetățenii săi vor continua să facă totul ce le stă în puteri pentru a sprijini țara vecină, care rezistă invaziei ruse și astfel protejează și pacea noastră. Summitul de la Tirana a fost încă o oportunitate pentru Moldova de a se alătura apelurilor către comunitatea internațională de a spori sprijinul pentru Ucraina”, a menționat Sandu. 

De asemenea, șefa statului a avut discuții bilaterale cu gazda summitului, Prim-ministrul Edi Rama, și cu Președintele Muntenegrului, Jakov Milatović. În discuții, liderii și-au reafirmat angajamentul de a aprofunda relațiile bilaterale, de a consolida cooperarea regională și de a avansa pe calea spre Uniunea Europeană.

Anticoruptie.md
29/02/2024




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii