Mercenar din regiunea transnistreană, judecat la Odesa pentru terorism

Viorica Mija
09/06/2022
Foto: SBU

Locuitorul din stânga Nistrului, care a incendiat mai multe centre de voluntariat la Odesa, a ajuns în fața instanței. Acesta este judecat pentru comiterea actelor de terorism și riscă de la 7 la 12 ani de închisoare.

Anunțul a fost făcut de șeful administrației militare regionale Odesa, Maksim Marcenko.

„Un terorist din Transnistria este judecat la Odesa pentru distrugerea monumentelor noastre istorice și incendierea centrelor de voluntariat. Faptul că a fost folosit pentru a destabiliza situația din regiune este încă un argument că rușii pun în aplicare strategii murdare”, a spus Marcenko.

Despre faptul că rechizitoriul a fost trimis în judecată a anunțat și Serviciul de Securitate al Ucrainei. 

„Curatorii săi erau reprezentanți ai GRU, care operau de pe teritoriul regiunii transnistrene. Sarcina principală a atacatorului era să deterioreze situația socio-politică din regiunea Odesa prin intermediul sabotajului și a actelor teroriste”, a declarat SBU.

Locuitorul așa-zisei republici transnistrene a planificat și comis acte de terorism în regiunea Odesa. Acesta l-a implicat în schemă și pe un cetățean al Ucrainei, dar a fost reținut în momentul în care îi oferea acestuia o recompensă în sumă de 800 de dolari pentru distrugerea unor monumente istorice valoroase.

Viorica Mija
09/06/2022Follow us on Telegram

Comentarii