Ministrul de Externe al Marii Britanii: „ Aş dori ca Moldova să fie echipată conform standardelor NATO”

Julieta Saviţchi
21/05/2022
Liz Truss

Ministrul de Externe al Marii Britanii, Liz Truss, a anunţat despre începerea negocierilor cu aliaţii externi privind posibilitatea furnizării de arme moderne pentru Republica Moldova. Declaraţia a fost făcută într-un interviu pentru The Telegraph.

"Aş dori ca Moldova să fie echipată conform standardelor NATO. Aceasta este o discuţie pe care o avem cu aliaţii noştri", a spus Truss.

Oficialul britanic a dat de înţeles că dotarea modernă a armatei moldoveneşti este necesară în contextul ameninţărilor de securitate în regiunea de Est. „Putin a fost absolut clar cu privire la ambițiile sale de a crea o Rusie mare, iar faptul că încercările sale de a cuceri Kievul nu au avut succes, nu înseamnă că a abandonat aceste ambiții”, a adăugat Truss.

Luna trecută, ministrul de Externe al Republicii Moldova a avertizat că țara se confruntă cu un „nou moment foarte periculos” și a vorbit despre forțele care încearcă să provoace tensiuni în urma unei serii de explozii în regiunea transnistreană. Nicu Popescu a remarcat că guvernul său a asistat la o „deteriorare periculoasă a situației” după bombardarea așa-numitului minister al securităţii de la Tiraspol.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, precum şi alţi oficiali de la Chişinău, susţin că nu există o amenințare imediată ca Moldova să fie atrasă în război.

Julieta Saviţchi
21/05/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii