Ministrul Justiției a demisionat. Cine este candidatul propus de Maia Sandu la funcția de ministru

Anticoruptie.md
23/06/2019

Ministrul Justiției, Stanislav Pavlovschi, a scris cerere de eliberare din funcție. Despre aceasta a anunțat prim-ministra Maia Sandu pe pagina sa de Facebook. Potrivit ei, fotoliul de ministru al Justiției ar putea fi ocupat de Olesea Stamate, președinta Asociației pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă, dacă propunerea va fi acceptată de președintele Igor Dodon.

„În baza cererii de demisie, am propus revocarea domnului Stanislav Pavlovschi din funcția de ministru al justiției. Îi mulțumesc pentru colaborarea pe care am avut-o până în acest moment. În același timp, am înaintat propunerea ca doamna Olesea Stamate să fie numită în funcția de ministru al justiției. Doamna Stamate a fost până în prezent Președinte al Asociației pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă. Este licențiată în drept, magistru în studii europene avansate la Colegiul Europei și avocat. Are experiență vastă în domeniile justiție, afaceri interne și reforma administrației publice centrale. Îi mulțumesc că a acceptat propunerea de a face parte din echipa guvernamentală și îi doresc mult succes în activitate”, a scris Maia Sandu.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Stanislav Pavlovschi a explicat că a identificat mai multe incompatibilități de caracter personal, care ar face imposibilă activitatea sa în calitate de membru al Guvernului, fără a preciza însă despre care incompatibilități este vorba.

 

Anticoruptie.md
23/06/2019

Comentarii