Mircea Eșanu revine la conducerea Agenției Servicii Publice

Crina Dumitriu
17/08/2021
Captura web

Mircea Eșanu revine la conducerea Agenției Servicii Publice, funcție pe care a deținut-o timp de câteva luni în 2019, în mandatul Guvernului condus de Maia Sandu. Cancelaria de Stat l-a numit marți pe Mircea Eșanu în funcția de director al Agenției Servicii Publice. În ultimile patru luni, Mircea Eșanu a fost șef de cabinet al premierului interimar Aureliu Ciocoi.

Mircea Eșanu are peste zece ani de experienţă managerială în implementarea unor proiecte finanţate de Uniunea Europeană, Banca Mondială, KfW Germania şi Guvernul României în domeniile: buna guvernare, consolidarea capacităţii administraţiei publice centrale şi locale, dezvoltarea locală şi reabilitarea infrastructurii publice. Deține experienţă în lucrul cu societatea civilă, elaborarea şi monitorizarea politicilor publice, promovarea transparenţei în administraţia publică şi instituţii de învăţământ.

A fost manager de proiect la Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) Moldova în perioada 2009-2012, iar în perioada 2014-2019 a fost director al Fondului de Investiţii Sociale în Moldova (FISM).  În septembrie 2019, Eșanu a fost numit de Guvernul Maia Sandu în calitate de director interimar al ASP.  

După ce a demisionar din funcția de director interimar al ASP, în noiembrie 2019, după căderea Guvernului Sandu, Mircea Eșanu și-a continuat cariera în calitate de manager de program la Fundația germană „Konrad Adenauer”, reprezentanța în Republica Moldova.

Crina Dumitriu
17/08/2021Become a Patron!

TestRapid

Comentarii