Misiune îndeplinită. Guvernul Gavrilița nu a obținut niciun vot

Anticoruptie.md
11/02/2021

Învestirea unui nou guvern în Republica Moldova, în frunte cu Natalia Gavriliţa, nu a fost susţinută joi în Parlamentul. Niciun deputat nu a votat pentru Programul și echipa Nataliei Gavrilița.

Premierul desemnat Natalia Gavriliţă a adus critici dure la adresa actualului Parlament, care nu ar mai reprezenta interesele cetăţenilor, şi a amintit de victoria Maiei Sandu la alegerile prezidenţiale şi de aşteptările cetăţenilor pentru realizarea programului său.

Imediat după emiterea decretului de șeful statului privind desemnarea Nataliei Gavrilița la funcția de premier, PAS a anunțat că nu va acorda vot de încredere acestui executiv. Formațiunea își propune astfel să ajungă la dizolvarea actualului legislativ și la alegeri parlamentare anticipate.

În parale, PSRM a propus o altă candidatură pentru funcția de prim-ministru, Mariana Durleșteanu, fostă ambasadoare a Republicii Moldova la Londra (2004–2008) și fostă ministră a Finanțelor în Gurvernul Grenceanîi (2008–2009).

Această decizie a socialiștilor a fost luată după ce au afirmat că nu vor vota pentru candidatura propusă de șeful statului, Natalia Gavrilița.   

Anticoruptie.md
11/02/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii