Natalia Gavrilița, mesaj de adio: „Sunt mândră de ceea ce am făcut!”

Anticoruptie.md
10/02/2023
Captură video

Prim-ministra Natalia Gavrilița și-a anunțat demisia. Anunțul a fost făcut într-o conferință de presă, care s-a încheiat câteva minute în urmă. Natalia Gavrilita nu a răspuns la întrebările reprezentanților mass-media.

În mesajul său, Natalia Gavrilița a menționat că pleacă din funcție cu sentimentul datoriei împlinite.

„Am avut onoarea să fiu și voi rămâne în slujba poporuli meu. Eu cred în Republica Moldova, în oamenii săi. Plec cu sentimentul datoriei împlinite și cu inima împăcată. Să rămâneți uniți și solidari, ca să transformăm Republica Moldova într-o țară eropeană, cu economie putenică, cu o infrastructură dezvoltată și în care drepturile omului sunt respectate”, a menționat Gavrilița.

Natalia Gavrilița este convinsă că proiectele pe care le-a coordonat și implementat echipa sa vor apropia Republica Moldova de valorile europene.

„În ciuda crizelor multiple cu care s-a confruntat țara, progresele noastre au fost apreciate foarte înalt de UE. Am convenit asupra acțiunilor ce urmează să le realizăm pentru a lansa până la finele acestui an negocierile de aderare la UE.  Oamenii noștri merită să se bucure de toate beneficiile UE de care au fost lipsiți timp de 30 de ani, locuri de muncă cu salarii decente, educație și servicii de sănătate de calitate, instrastructură dezvoltată și cel mai important siguranța în ziua de mâine. (…). Dacă Guvernul ar fi avut acasă aceeași susținere și încredere pe care am simțit-o de la partenerii noștri europeni, am fi reușit să avansăm mai mult și mai repede”, a mai spus Gavrilița.

Guvernul Gavrilița a fost învestit în funcție la 6 august 2021.

Anticoruptie.md
10/02/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii