Noi fragmente de rachetă căzute în Republica Moldova. Cum arată de aproape

Anticoruptie.md
14/01/2023

Bombardamentele masive ale armatei ruse asupra Ucrainei, de sâmbătă,  lasă din nou urme în Republica Moldova. O patrulă a Poliției de Frontieră a descoperit resturile unei alte rachete în zona sectorului de frontieră Larga, din raionul Briceni.

Resturile de rachetă au fost descoperite de către angajații  Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, care au activat în regim de alertă în data de 14 ianuarie, zi în care au fost înregistrate atacuri masive asupra orașelor ucrainene.

Autoritățile au luat măsuri de protejare a zonei și a fost anunțat serviciul de urgență 112, precum și echipele Bombteh ale IGP. 

De asemenea, a fost anunțată și Procuratura raionului Briceni. IGSU și Poliția de Frontieră asigură perimetrul și pregătesc asistența pentru echipele de investigare și verificare ale Bombteh IGP și ale procuraturii.

În data de 5 decembrie 2022, o rachetă a fost descoperită de către poliţiştii de frontieră într-o livadă de lângă oraşul Bricenii. Asta, la o săptămână după ce o altă rachetă a explodat lângă localitatea Naslavcea, aflată la frontiera cu Ucraina, fiind avariate mai multe locuinţe.

Prim-ministra Natalia Gavrilița a comentat incidentul, pe pagina sa de socializare.

„Îmi exprim indignarea profundă în legătură cu noul atac masiv asupra Ucrainei. Îmi exprim indignarea pentru lipsa de respect a suveranității Republicii Moldova, spațiul său aerian fiind astăzi din nou survolat și rămășițele unei rachete căzând în vecinătatea localității Larga din raionul Briceni”, a scris șefa Executivului.

 

Anticoruptie.md
14/01/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii