Noul director al CNA, Iulian Rusu, acceptă calificativul de „Terminator” al corupției

Ilie Gulca
03/02/2022
Iulian Rusu. Foto: Facebook.com

Deputații PAS au votat joi pentru numirea fostului secretar de stat la Ministerul Justiției, Iulian Rusu, în funcția de director al Centrului Național Anticorupție (CNA), funcție care a devenit vacantă după revocarea lui Ruslan Flocea pe 18 noiembrie 2021.

Iulian Rusu a acceptat în cadrul dezbaterilor calificativul de „Terminator” pentru angajamentele pe care și le asumă în lupta împotriva corupției.

Numele de „mașină eficientă și necruțătoare” a fost rostit mai întâi de deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Vasile Bolea, care a solicitat candidatului la funcția de director al CNA să enunțe obiectivele pe care le urmărește.

„În programul de activitate al Guvernului [...], nu este scris despre reformarea CNA, ci despre lichidarea acestuia. Dl Rusu va fi un terminator, un lichidator, un reformator. Ce sarcină ați pus în fața dumnealui?”, a întrebat secretarul blocului comuniștilor și socialiștilor.

Potrivit site-ului Ministerului Justiției, Iulian Rusu este jurist, absolvent al Universității Oxford, având titlu de magistru în drept.

Are o experiență profesională vastă de peste 20 de ani, inclusiv în domeniul justiției. În ultimii trei ani, a deținut funcția de director executiv al Institutului pentru Politici și Reforme Europene și a contribuit cu expertiză valoroasă în mai multe proiecte și activități ce țin de sectorul justiției și anticorupție.

Ilie Gulca
03/02/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii