OFICIAL PD îl vrea prim-ministru pe Vlad Plahotniuc

Anticoruptie.md
15/12/2015
Vlad Plahotniuc. Foto: Adevărul Moldova

Președinția confirmă într-un comunicat de presă că controversatul om de afaceri Vlad Plahotniuc ar fi una dintre candidaturile PD la funcția de prim-ministru. Democrații l-au propus la acest post în cadrul unei întâlniri cu șeful statului care a avut loc luni, 14 decembrie. 

"Președintele Timofti a avut ieri, 14 decembrie a.c., o întâlnire cu lideri ai Partidului Democrat, care au încercat să-l convingă pe șeful statului să-l desemneze în această funcție pe domnul Vladimir Plahotniuc, ex-prim-vicepreședinte al Partidului Democrat. Președintele are deplina înțelegere asupra faptului că declarațiile denigratoare asupra sa, apărute în presă în ultima perioadă, precum și acțiunile de pichetare a reședințelor prezidențiale, reprezintă elemente de presiune exercitate asupra șefului statului, ca atentat la dreptul său constituțional de a desemna o candidatură la funcția de prim-ministru", se arată în comunicatul de presă. 

Totodată, Nicolae Timofti respinge acuzațiile președintelui PD Marian Lupu precum că șeful statului s-ar afla în captivitatea și sub inlfuența cuiva. "Președintele le califică drept o metodă de presiune, în scopul de a-i influența decizia de desemnare a unui candidat la funcția de prim-ministru", se arată în același comunicat de presă. 

În context, și Ion Sturza despre care se spune că ar fi candidatul PLDM la funcția de premier, a plasat un comentariu pe pagina sa de Facebook. "Stimate Marian Ilici Lupu, de ce v-ați speriat așa de tare, de unde atâta isterie și ură? Vă e frică că vine Sturza prim-ministru și vă ia treuca, vă pune la pușcărie pentru fărădelegile făcute împotriva poporului, pentru corupție și furtul miliardului?! Nu vine, dragă Marian Ilici! Pentru că nu vrea Vlad Plahotniuc…", a scris Ion Sturza. 

Cu câteva minute înainte ca Președinția să difuzeze comunicatul de presă, democratul Dumitru Diacov ne-a dat de înțeles că informația privind înaintarea lui Vlad Plahotniuc la funcția de premier este o speculație. "PLDM nu vrea să cedeze funcția. Va fi mai clar după întâlnirea de acum seara", a declarat Dumitru Diacov. 

Anticoruptie.md
15/12/2015




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii