Pentru cine va vota Veaceslav Platon. Candidatul pe care îl reprezintă nu intră în planurile sale

Julieta Saviţchi
07/07/2021

Controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, nu va vota pe data de 11 iulie pentru candidatul independent Veaceslav Valico, al cărui persoană de încredere este şi îl reprezintă la dezbaterile electorale. Afaceristul a spus că își va da votul pentru candidații, care, conform sondajelor, au șanse să între în Parlament. Declarația a fost făcută marţi seara în cadrul dezbaterilor electorale de la postul de televiziune PRO TV Chişinău.

Platon a menționat că nu va vota pentru PAS și nici pentru Blocul socialiştilor şi comuniştilor. „În Parlament trebuie să fie democraţie, iar pentru aceasta trebuie să fie reprezentat de mai multe partide. Din acest motiv voi vota un partid care se află la limita de trecere a pragului electoral. Aceste partide sunt Platforma DA şi Partidul Renato Usatîi. La sigur că nu voi vota pentru PAS sau pentru socialişti. Dacă era PAS la limita pragului electoral, poate că votam şi pentru PAS. Vreau ca votul meu să fie unul util”, a explicat Veaceslav Platon.

Totuși Veaceslav Platon a lăsat să se înțeleagă că ar putea vota pentru Blocul Renato Usatîi sau Platforma DA. El a precizat că se cunoaște de mai mulți ani cu Renato Usatîi. Cei doi sunt cercetați penal în Federația Rusă în dosarul Laudromat.    

În timpul dezbaterilor electorale, Veaceslav Platon a prezentat mai mult poziţia sa decât pe cea a candidatului pe care îl reprezintă.

Veaceslav Platon a declarat anterior presei că el este cel care i-a propus lui Valco să-l reprezinte, iar principalul lui scop este ca să aibă posibilitatea de a participa la dezbateri electorale. „Este singurul care a acceptat propunerea. Nu e încadrat în nicio paradigmă politică. E un om de opoziție. Eu voi participa la dezbateri electorale și acesta este unul din scopurile de bază. Eu voi încerca, prin agitație, să le deschid oamenilor ochii asupra a ceea ce se întâmplă în țara noastră", a spus Platon.

Julieta Saviţchi
07/07/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii