Platforma DA vrea să-și asume guvernarea și-l propune pe Andrei Năstase la funcția de prim-ministru

Cornelia Cozonac
11/02/2021

Platforma Demnitate și Adevăr și-a anunțat disponibilitatea creării unui guvern minoritar anti-criză până la organizarea alegerilor anticipate, pentru a evita un blocaj politic de durată. Formațiunea l-a propus pe liderul său Andrei Năstase la funcția de prim-ministru. Propunerea a fost înaintată președintei Maia Sandu, care ar urma să ia o decizie. 

„Suntem conștienți că ne asumăm riscuri enorme în condiții de criză pandemică și economică. Dar Republica Moldova are nevoie de decizii lucide și bine cântărite. Nu este loc pentru jocuri și interese de partid. Prioritățile imediate ale RM și ale guvernului asumat de noi sunt stoparea crizei pandemice, echilibrarea economiei și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate libere, corecte, în condiții de maximă legalitate. Solicităm președintelui țării consultări imediate în cadrul cărora vom prezenta candidatura noastră la funcția de prim-ministru - Andrei Năstase. Demersul nostru este adresat și deputaților care împărtășesc dezideratele poporului nostru de libertate, dreptate și viață mai bună la noi acasă”, este declarația Platformei DA.

„Acum e timpul sa ne comportam ca oameni politici adevărați, să găsim cea mai buna soluție pentru depășirea crizei politice care astăzi s-a adâncit. Soluția noastră este fermă - ne asumăm guvernarea și garantăm o administrare eficientă a țării, inclusiv gestionarea eficientă a pandemiei. Este o alternativă reală, aflată acum la discreția președinției”, a declarat Andrei Năstase, în cadrul unui briefing, desfășurat la Parlament.

Reprezentanții Platformei DA spun că speră că pentru un guvern minoritar pro-european vor vota deputații cu viziune pro-europeană. Alexandru Slusari a spus că deocamdată se așteaptă decizia președintei Maia Sandu. „Când am înțeles că se prefigurează alianța toxică, am acționat și am mers la consultații la președinta Maia Sandu. Situația este critică. S-a pierdut mult timp. Trebuie să prevenim criza juridică și aruncarea țării în mâinile grupării Dodon-Șor”, a spus vicepreședintele Parlamentului. 

Cornelia Cozonac
11/02/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii