Premierul Recean promite suport agricultorilor

Mihaela Cibotaru
20/06/2023
gov.md

Prim-ministrul Dorin Recean a discutat astăzi cu agricultorii care protestează în Piața Marii Adunări Naționale și spune că executivul este în căutare de soluții. „Guvernul înțelege dificultățile din sectorul agricol și caută soluții, inclusiv la partenerii europeni, pentru a fi alături de agricultori”, a scris Dorin Recean.

Premierul a explicat că solicitările Asociației „Forța Fermierilor” „costă bugetul țării 700 de milioane de lei și Guvernul nu are asemenea resurse acum”.

Șeful executivului a enumerat măsurile cu care intervine executivul, cum ar fi aprobarea modificărilor la Legea TVA, încât agricultorii să poată recupera încă peste 330 de milioane de lei, oferirea subvențiilor în valoare de 1,6 mlrd de lei, care vor fi plătite agricultorilor până la sfârșitul lunii iulie și acordarea a 100 de mln de lei suplimentar domeniului agricol. Dorin Recean a menționat că autoritățile analizează „foarte atent tranzitul și importul de cereale, la fiecare 2 zile facem verificări la graniță, la locurile de stocare”.

Totodată, premierul a spus că ministrul Agriculturii Vladimir Bolea se află la Bruxelles zilele acestea, pentru a solicita ajutor financiar de la Uniunea Europeană pentru domeniul agriculturii. „Am încredere că vom trece împreună prin această perioadă grea pentru sectorul agricol și pentru toată Moldova. Noi înțelegem problemele și le rezolvăm treptat”, a conchis Dorin Recean.

Amintim că zeci de agricultori și-au parcat tractoarele marți în Piața Marii Adunări Naționale, cerând soluționarea problemelor cu care se confruntă și un suport mai consistent din aprtea statului.

Mihaela Cibotaru
20/06/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii