Președinta Comisiei parlamentare pentru mass-media sesizează CSM în legătură cu presiunile asupra jurnaliștilor de investigație și cere investigarea de urgență a cazului

Anticoruptie.md
04/02/2022

Președinta Comisiei parlamentrae Cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, Liliana Nicolaescu-Onofrei, a cerut vineri Consiliului Superior al Magistraturii să investigheze de urgență legalitatea deciziei magistratului care a anulat ordonanța de neîncepere a urmăririi penale în cazul jurnaliștilor de la Centrul de Investigații Jurnalistice care au realizat o anchetă de presă despre un procuror care și-a tăinut averea. Prin încheierea respectivă judecătorul ar impune procurorii să pornească dosar penal împotriva jurnaliștilor de investigație, reclamă Centrul de Investigații Jurnalistice, într-o declarație făcută publică.      

„Am solicitat Consiliului Superior al Magistraturii investigarea de urgență a legalității deciziei judecătorului Victor Rațoi, care și-a permis un atac la libertatea presei. Or, asemenea ilegalități nu pot fi tolerate”, a scris deputata pe pagina sa de Facebook.

 

 

Anticoruptie.md
04/02/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii