Procurorul Ruslan Popov a revenit, după aproape opt ani de la retrogradare, la Procuratura Generală

Anticoruptie.md
24/09/2018
ziarulnational.md

Șeful oficiului Ciocana al Procuraturii Chișinău, Ruslan Popov, a revenit după opt ani de la retrogradare la Procuratura Generală, fiind numit șef interimar al Secției avizare și propuneri de legiferare.

Această diviziune a fost formată recent în cadrul Direcției politici, reforme și protecția intereselor societății din cadrul Procuraturii Generale, în baza unui ordin semnat de procurorul general, Edurad Harunjen.

Angajații noii secții sunt responsabili de promovarea intereselor instituţionale ale procuraturii în procesul legislativ, de elaborarea proiectelor de acte legislative şi normative, precum şi de notele de fundamentare, avizare, definitivare, promovare şi prezentare a acestora autorităţilor legislative şi executive pentru adoptare.

De asemenea, responsabilii acestei secții au competența lor să informeze conducerea procuraturii despre inadvertențele în legislaţie pentru a le eliminării lor.

Cumătru cu Valeriu Gurbulea, fost procuror general în perioada guvernării comuniste, Ruslan Popov a condus, începând cu 2010, până în ianuarie 2013 Direcţia control al urmăririi penale şi asistenţă metodică din cadrul Procuraturii Generale. În 2013, Popov a fost promovat, fiind numit şef interimar al Procuraturii Anticorupţie. El a fost suspendat pentru scurt timp din funcţia respectivă, după ce a fost pornit pe numele său un dosar penal pentru că nu a declarat, timp de aproape șapte ani, casa de milioane din Mileştii Mici

Popov a reuşit să scape de pedeapsa penală şi, în octombrie 2014, a fost numit adjunct al şefului Procuraturii Ciocana, iar în 2016 – şef al instituţiei respective. Până la 19 decembrie 2017, a fost timp de patru ani membru al Consiliului Superior al Procurorilor. În octombrie 2017, a fost desemnat membru al Grupului de monitorizare a Strategiei Naţionale de Integritate pentru 2017–2020. 

Ruslan Popov a fost surprins printre procurorii care la 22 mai 2018 au venit acasă la Eduard Harunjen ca să îl felicite cu ocazia zilei de naștere.

Anticoruptie.md
24/09/2018Follow us on Telegram

Comentarii